Néhány szó a mozgás fontosságáról

A mozgás mindennek az alapja. Ha az ember nap mint nap mozog egy keveset, sokkal jobban alszik, jobb lesz az emésztése, a kedve, megelőzhet rengeteg mozgásszervi betegséget, serkenti az agy működését és még sorolhatnám. Ha van valami, ami még ennél is fontosabb, az az, hogy a gyerekek mozogjanak minél többet, minél több félét és lehetőség szerint a szabad levegőn. Az ő mozgásuk nem csak a fent felsoroltak miatt fontos, de az idegrendszer egészsgéges fejlődését nagyban befolyásolja, hogy hogyan és mennyit mozog a gyerek. A későbbi tanulási problémák (diszlexia, diszgráfia, stb.) megelőzhetők, ha kisgyermekkorban sok és megfelelő inger éri az idegrendszert, amit -bármily meglepő is-a mozgásszervek aktiválásával érhető el.

Emellett, amit még nagyon fontosnak tartok, ha már kisgyerekkorban kialakul a mozgás szeretete, a mozgás iránti igény, felnőttkorban már természetes lesz, hogy minden nap sportoljon, mozogjon az ember. Ami ugye, kis nemzetünkre nézve igen fontos lenne...

Manapság igen divatos a gyerekek korai fejlesztésével foglalkozni, minél korábban elkezdeni nyelvet tanulni, zenére járni, kreatív foglalkozásokon részt venni, stb. Én nem ellenzem ezeket, sőt némelyikkel kifejezetten egyetértek, viszont szerintem nem fogalalkozik elég fórum a gyerekek korai, egészséges életmóra való nevelésével. A gyerekek ösztönösen szeretnek mozogni (más szóval nem tudnak nyugton maradni a fenekükön :), ne engedjük, hogy ez a szeretet elpárologjon! Játsszunk, mozogjunk, sportoljunk minél többet a gyerkőcökkel! Mutaasuk meg nekik, hogy mozogni öröm! Egy életre szóló befektetést nyújthatunk nekik ezzel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...