2013. január 11., péntek

Jég-csoda-játék

A legjobb, legkreatívabb és leginkább nyitott kimenetelű játékok a legtöbbször a legegyszerűbbek! Annyira jót játszottunk ma a hóban a fiúkkal, pedig nem készültem rá sokat.Előző este néhány kiürült tejfölös, vajas, sütis, stb. dobozba vizet töltöttünk és csepegtettünk bele egy kis ételfestéket. Mivel csak négyféle színt lehet kapni (apropó, ha valaki tudja hol lehet még több színt kapni, kérem jelezze!), szóval összekevertük a színeket, így lett több árnyalat is. A festék mennyiségétől függően kaptunk halvány és sötét színű jeget is. Éjszakára a fagyasztóba tettük, ma reggel pedig előkotortuk, kivittük a kertbe, kiszedtük a fagyott tömböket a dobozokból és már kezdődhetett is a hó-jég játék.


Nem is gondoltam volna, milyen szépek lesznek a tömbök, mert némelyik dobozban nem keveredett el teljesen a festék, így márványszerű lett a jég mintája. Volt, amelyiknek a közepe nem fagyott még meg, úgyhogy buborék úszkált benne, vagy egyszerűen lyukas lett a hasa. :)Először is Gergő Angry Birds-öt játszott vele, aztán garázst épített az autóinak, aztán frizbizett és focizott velük. Végül pedig beleépítette a hóemberbe - a testében lévő tömbök voltak a hóember szíve meg az agya, de kapott aztán kalapot meg sütit is a szájába :) Végül az egész hóembert szétvésőzte, mert kincskeresést játszott, hogy megtalálja az összes tömböt.A mester, a modell és a mű :)

Gyönyörű példája ez annak, hogy nem kell a boltban drága pénzen venni játékokat, ráadásul szárnyalhat a gyerek képzelete, próbálgathatja az ötleteit, ügyességét, fantáziáját, kreativitását. Biztos vagyok benne, hogy ahány gyerek, annyiféle variációja létezik a játéknak!

Bízzatok a gyerekeitek csodálatos, még nem beszűkült gondolkodásában, és teremtsétek meg a körülményeket, hogy élhessenek is ezekkel a képességeikkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...