2012. június 11., hétfő

Újabb lufis játék

A lufiról, mint játékról, ami soha nem megy ki a divatból már írtam egyszer, itt elolvashatjátok. De hát ez egy variációiban kimeríthetetlen játék, a hétvégén újabb oldaláról ismerhettük meg.

Annyira egyszerű, mégis
  • teljes testben átmozgatja a gyerekeket
  • nyújtó hatással van az izmokra
  • kéz-szem koordinációt nagyban fejleszti
  • egyensúlyérzéket fejleszt
  • levezeti a felesleges energiákat
  • és nem utolsó sorban BULI!!! :)
Hát ennyi elég is hozzá, nem? :)

Tehát mit csináltunk? Felfújtam egy lufit és felkötöttem az egyik faágra. Igazából bárhova felakasztható, esetünkben az volt a jó, hogy a szabadban tehettük ezt (de bent úgyanúgy felköthető valahova) és mivel a fa ága hajlékony nehezítette a feladatot. Merthogy a feladat az volt, hogy minél többször el kell találni a lufit. Mint a bokszolók edzésen - na, ez a mondat hatott a fiaimnál, úgy püfölték szegény lufi, hogy beleizzadtak.


A másik kulcsmondat az volt, hogy versenyezzünk, ki tudja gyorsabban ütögetni a lufit. Ez a verseny szó olyan, mint egy varázsütés, legalábbis az én fiaimnál. Kezdem azt hinni, hogy az Y kromoszóma és a verseny holtig tartó édestestvéri viszonyban maradnak...

Tehát lehet mindenféle versenyt kitalálni, lehet több lufit felkötni és azokat felváltva ütni, lehet becsukott szemmel próbálkozni, (tollas)ütőt használni, kislabdával megdobni, és bármi mást, amit a gyerekek ki tudnak találni.
Bízzatok bennük - sokmindent ki fognak találni...


Lehet, hogy ez a játék túl egyszerűnek tűnik a mi felnőtt agyunknak, de higgyétek el,

az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége!

Kipróbáltuk, és NAGYON jól éreztük magunkat a játék közben.
És ez a lényeg, nem? :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...