2012. május 20., vasárnap

Erdőben tekeregtünk mesetérképpel

Ma egy nagyon jó kiránduláson voltunk. Nem ám, csak úgy elmentünk az erdőbe sétlni egyet, hanem valódi, interaktív mese kiránduláson vettünk részt!

A Bailavidrum egy olyan lelkes emberekből álló csapat, akik megszervezték, hogy a Pilisszentkereszt melletti Szurdok-völgy ma tele legyen mesehősökkel, mi pedig -sok másik kisgyerekes családdal egyetemben- részesei lehettünk a mesének. Azaz a Mesének. (A Mesének, amit mi, szülők letölthettünk a Bailavidrum oldalról és előző nap elmesélhettünk a gyerekeknek, hogy jobban értsék, miről szól a kirándulás.)

Az az alapfelállás, hogy Napkeleti Király lányától ellopja a hetvenhét fejű sárkány a kacagását jelképező nyakékét, amit a gyerekeknek kell visszaszerezniük. Persze rengeteg bonyodalom és még több mesehős várja őket útjukon, ami az erdőben -patakon átkelve, hegyre kaptatva, dombról lecsúszva - tesznek meg.

Kaptunk hozzá rajzolt mesetérképet is, amit, mint a tájfutók, az egyes állomásokon lyukasztottunk:Útközben találkoztunk banyával, sárkánnyal, tündérrel, manóval...Még jó, hogy ilyen bátor hősök jártak az erdőben:


 Illetve még egy nagyon bátor hőst, csak őt elnyomta az álom a nagy bátorkodásban...


Szóval sokat kúsztunk, másztunk, csúsztunk, futottunk, egyensúlyoztunk...


A végén pedig a kemény munka jól megérdemelt gyümölcsét -egy marék mazsolát - majszoltak a kis hőseimNagyon jól éreztük magunkat - azt hiszem, ezt a képekek is híven tükrözik.

A jó hír viszont az, hogy ez a kaland nem egyszeri volt, az egész mesét, térképestül, hősöstül, mazsolástul :) viszik a szervezők Magyarország különböző pontjaira! Ezen a linken találhattok további információt a tekergésekről.

Köszönet a szervezőknek az odaadó munkáért!2 megjegyzés:

  1. Én meg csak most találok rá!! Hatalmas élmény lehetett!!

    VálaszTörlés
  2. Az volt! De biztosan lesz még ilyen alkalom, mert nagyon pozitív volt a visszhangja :)
    A Fittkid Facebook oldalán biztosan megírom majd, ha lesz megint tekergés.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...