2011. január 23., vasárnap

Egy kis szines, nyári ötlet

Tisztában vagyok vele, hogy az alábbi játék elkészítésével még jópár hónapot várnunk kell, de egyszerűen nem tudtam ellenállni neki ebben a szürke, hideg télben. Remélem, titeket is feldobnak egy kicsit ezek a szinek, és bár télen is nagyszerű dolgokat lehet kint játszani, azért mégsem összehasonlítható azzal, amikor 1. nem kell min. húsz percig öltöztetni egy gyereket 2. bármennyit kint lehet maradni anélkül, hogy meg- ill. felfázástól tartanánk. Szóval raktározzátok el az ötletet tavaszig/nyárig, addig is töltekezzetek egy kicsit a jó idős képekből! :)

Elég sok külföldi blogot szoktam figyelemmel követni, az alábbi játék a www.filthwizardry.com-ról származik. A linket követve részletes leírást találhattok, de az angolul nem (jól) tudok kedvéért összegzem:
Egyszerű fa kockákat kapott a család egy ismerőstől, amiket aztán letisztítottak,  lekefélgettek. A már tiszta tömböket a gyerekek különböző színekkel lefestettek (nagyszerű kreatív elfoglaltság kicsiknek, nagyoknak egyaránt!), majd száradás után lépegetőst ill. toronyépítőset  játszottak vele.
Nekem még jópár ötletem lenne:
  • mocsárjárás: a kockákat szanaszét szórjuk a kertben, majd csak a tömbökre lehet lépni, így kell eljutni az egyik pontból a másikig.
  • ugyanez nehezítve: valamit (labda, pohár víz, stb.) vinni kell magunkkal
  • ugyanez több gyerekkel  -> verseny időre
  • szintén szétszórjuk a kockákat a földön ->szlalomozni kell körülöttük
  • ugyanez járművel (bickli, kismotor, görköri, stb.) - akár verseny időre
  • "hálót" építünk belőle, majd fölötte kell átrúgni, ütni, dobni, stb. a labdát egymásnak
  • sorba rakjuk a kockákat egymástól 20-30 cm-re, és úgy kell végigmenni rajtuk, hogy föllépünk egy tömbre, majd elé le, föl a következőre, majd le, stb.
  • ugyanez csak jobb láb a tömbön, bal lent -> majd váltott lábbal

Ha a tömbök jól le vannak csiszolva, mezítláb is játszható, így kiváló lábboltozat erősítő gyakorlat!
Nektek vannak még ötleteitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...