2011. augusztus 7., vasárnap

Óriás társasjáték

Azt hiszem az eddigi összes játék közül, amit a Fittkidre föltettem ebben fáradtak ki a fiúk a legjobban. Dőlt róluk az izzadság mire befejeztük az óriás társas tesztelését. Pedig semmi különös nincs benne, egyszerűen csak nagyon pörgős És nagyon élvezetes!

Kell hozzá egy szett alaplap, ezek lesznek a társas mezői ill. egy óriás dobókocka. A lapok innen tölthetőek le, a dobókocka elkészítését pedig ennél a játéknál találjátok meg. A dobókocka esetében annyi módosítást tettem, hogy csak egyest ill. kettest ragasztottam rá, hogy ne legyen túl hamar vége a játéknak. Mi a társast most angolul játszottuk, ezért láthatjátok a képen a lapokat angol felirattal, ez a verzió innen tölthető le. Szerintem sokkal vidámabb, ha nem egyszerű fehér lapra nyomtatok, hanem mindenféle szinesre, de természetesen ez csak ízlés kérdése, a játék normál papírral ugyanúgy működik. És persze a dobókocka is lehet egyszerű, csak ha már egyszer a társas óriás, gondoltam legyen ez is.


Ha pedig már minden előkészülettel kész vagyunk, kezdhetünk játszani. A lapokat letesszük a földre (én leragasztottam Blue Tack-kel, mert féltem, hogy elcsúsznak rajta). Már ezt is élvezték a fiúk, mert ők választhattak ki, melyik mező következzen. Ezután mindenki választ magának egy figurát, ezzel fog lépegetni.


Az első mező a vulkán, innen kell -minél gyorsabban- elérni a házhoz, hogy még azelőtt megmeneküljünk, hogy a vulkán kitörne és a láva utolérne minket. Természetesen minden mezőn teljesíteni kell a kiírt feladatot.

Hát ezt a tombolást! remélem, a képek tükröznek valamit a jókedvünkből:


A játék végén arról beszélgettünk Bencével, milyen feladatokat lehet még feladni, ha következőleg játszunk. Szuper ötletekkel állt elő, egynéhány közülük:
 • nyusziugrás
 • egy dobásból kimaradsz
 • énekelj egy éneket
 • labdapattogtatás
 • ugrálás labdával a térd között
 • pókjárás
És persze a sor folytatható, mindenki azt talál ki (egyedül vagy a gyerkőccel közösen), amit csak szeretne.
Muszáj megjegyeznem a végén, hogy a hathetes Dávid végig "asszisztálta" a játékot, azaz a kisszékében végigaludta az összes dobókocka hajigálást, csatakiáltást és ugrándozást. Edzésben van a lelkem... :)


2 megjegyzés:

 1. Nagyszerű a honlap!!! Csodás ötletek vannak rajta!!! Néztem a letölthető játékokat, de sajnos a letöltési linkek egyiknél sem élnek már (2010 és 2011) :(
  Nagyon örülnék, ha javítva lenne

  VálaszTörlés
 2. Köszi Izabella, hogy szóltál! Nem is értem, hogy lehet, hogy nem működtek a linkek, mindenestre most már orvosoltam a problémát és letölthetőek a lapok. Jó játékot hozzá! :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...