2011. május 13., péntek

Twister betűkkel

Egy régebbi bejegyzésemben már írtam a Twister-ről. Nemrég a neten barangolva találtam rá erre a játékra, aminek az alapja ugyanaz, mint a Twister-é, csakhogy a színek helyett betűket gyakoroltat. A földre helyezett lapok zseniálisan, egy házilag is elkészíthető táblázatba vannak belehelyezve. Celluxszal összeragasztott műanyag "bugyik" (hivatalosan geotherm mappa) vagy cipzárazható mappák (azaz ZIPPA bag) adják az alapot,  így a lapok cserélhetőek lesznek. Egyébként ezt az alapot meg is lehet venni (amerikai oldalról megrendelni a neten kereztül), de szerintem nagyon könnyű s.k. megcsinálni.

Az erdeti ötletleírás (angolul) a Brick by Brick oldalán található, de néhány képet ide is beszúrok, mert szerintem a képek magukért beszélnek. A játékszabály a korábbi bejegyzésemből, innen elolvasható.


Mivel a lapok cserélhetőek, ezer és egyféle módon lehet a játékot variálni: lehet a mappákba tenni színes lapokat, rajzokat, formákat, ábrákat, számokat, stb. illetve úgy is lehet használni, hogy a mappákba helyezett rajzokat kis kártyára is lerajzoljuk, majd egyesével húzunk és oda kell dobni a babzsákot, oda kell szökdelni, fél lábon ugrálni, lábujjhegyen menni, stb. amit a kis kártyán látunk.

És természetesen a sor folytatódhat, a játékvezető ill. a gyerekek fantáziájára bízva a további lehetőségeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...