2011. május 22., vasárnap

Séta dobókockával

Ebben a gyönyörű időben nagyokat lehet sétálni. Gondolom ti is sokszor  egy-egy megszokott útvonalon haladtok, pedig ezzel az egyszerű játékkal még egy mindennapi sétát is fel lehet dobni - szó szerint :) Szükségünk van hozzá egy olyan dobókockára, aminek az oldalain különböző nyilak vannak - egy ilyen sémát innen tudunk letölteni, majd kivágjuk és a megfelelő helyeken összeragasztjuk, de szerintem egy normál dobókockára vagy egy kisebb üres dobozra is rárajzolhatjuk a nyilakat.
Ha kész, indulhatunk sétálni, közben pedig, ha kereszteződéshez érünk, a gyerekek guríthatnak a kockával majd kövessük a nyíl által mutatott utat. Hogy mennyi ismeretlen  utcára, helyre bukkanhatunk a környékünkön... :)

Az eredeti ötlet ill. a képek a www.artfulparent.typepad.com oldalról származik.
Az már a saját ötlet, hogy akár bent is játszhatjuk (ha elég nagy a ház), főleg, ha lépcső is van bent, vagy kertben, parkban, játszótéren. Sőt, akár ha az egyik gyerek elrejt egy tárgyat valahol, a másiknak pedig a kocka segítségével kell megkeresnie. (Ez már bonyolultabb, de jól használható ötlet).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...