2011. május 6., péntek

Csodabogyós játék

Van nekünk egy borzasztóan egyszerű játékunk, amit imádnak a fiúk, és nap, mint nap kérik, hogy játszuk. Én meg azért szeretem, mert semmi nem kell hozzá, bárhol előhúzható ötlet és végtelenül sokféleképpen variálható. Ja, és az ötlet szülőatyja az én drága férjem :)

Szóval, ha nagyon tombolhatnékjuk van a fiúknak, csak megkérdezem tőlük, "Ki kér csodabogyót?".Erre odaszaladnak hozzám, én meg úgy teszek, mintha a szájukba adnék egy bogyót, és sejtelmes hangon azt mondom nekik, "Ettől most kiscicák lesztek...". Erre aztán mindketten cicát kezdenek el utánozni. Pár perc múlva szólok "Következő bogyó!", mire megint úgy teszek, mintha csodabogyót adnék nekik, csak most mássá változnak tőle.

A változatok száma végtelen: bármilyen állat, jármű vagy sportág (pl. teniszező, korcsolyázó) vagy mesefigura szóba jöhet. Nálunk azt is nagyon szetretik a gyerekek, ha felváltva ők találhatnak ki utánzandó "csodabogyó hatásokat".

Bár sok gyerekkel még nem próbáltam ki, de jó variáció lehet, ha egy csapat gyereknek úgy adjuk elő a csodabogyó hatását, hogy csodabuborékot fújunk (egyszerű buborékfújóból), és akit eltalál vagy aki elkap egy buborékot, az átváltozik a játékvezető által kitalált állattá, járművé, stb.

Tudom, hogy nagyon egyszerűnek, talán túl egyszerűnek is tűnik a játék, de csak próbáljátok ki egyszer, garantálom, nagyon jó szórakozás!

Ja, és nem utolsó sorban idegen nyelven is nagyszerűen játszható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...