2011. április 14., csütörtök

Top 10 játékötlet áprilisra

Mint ahogy azt már márciusban megígértem, áprilisra is adok néhány, nálunk már jól bevált játékötletet, amivel az egyre hosszabbodó délutánokat el lehet tölteni. Mivel egyre jobb az idő, egyre több kinti játékot javaslok, hiszen a szabadban töltött játékidő aranyat ér, de nyilván ezt rugalmasan lehet kezelni, bizonyos játékokat bent is nyugodtan eljátszhatunk.

A továbbiakban is várható minden hónapban egy-egy ilyen lista. Jó játékot!

Top 10 játékötlet áprilisra


1.  Vegyük elő a hullahopp karikánkat! Nem is sejtenénk, mennyi féle módon tudjuk felhasználni. Túl a klasszikus, derékon való pörgetésen, lerakhatjuk a földre és különböző ugrásokat csinálhatunk ki-be-körülötte, ha a falnak támasztjuk vagy felakasztjuk célba dobhatunk, betonon vagy más sima felületen megpróbálhatjuk magunk előtt pörgetni, hajtani (nincs új a nap alatt, ugye...:), de akár az ugrálókötél helyettesítéseként is használhatjuk - a fejünk fölött áthajtva ugráljunk át.


2. Ha már az ugrálásról van szó: emlékszik valaki arra, amikor még mi gyerekként egy jó hosszú gumikarikát feszítettünk ki két egymással szemben álló székre, majd a gumin át kellett ugrálni, és bizonyos "koreográfiát" előadni? Ha többen vagyunk, akár az egymással szemben állók lábán is lehet a gumikötél, nehezítésként pedig a gumi földtől való magasságát lehet állítani. Úgy kell átugrálni fölötte, hogy nem érhetünk hozzá. Biztos vagyok benne, hogy ezt nem csak mi élveztük, de a mostani gyerkek is élveznék!

3. Április a kerti munkák kezdetének hónapja. Nálunk imádnak a gyerekek ültetni, locsolni, ásni, palántázni, stb. Nem kell nagy dologra gondolni, egy balkonláda is nagy élmény lehet nekik.


4. Tudom, hogy nem játék a szó szoros értelmében, de nem tudom megállni, hogy ne tegyem be a listába a mi egyik kedvencünket. Ilyenkor tavasszal kihozzuk a kerti bútorokat, mindenféle lavórt és rongyot és nagy bőszen (persze könyékig szappanhabosan) lemosunk mindent...


5. Ismeritek a tavaszi virágokat? Ideje megkeresni őket! Link!


6. Utánzásos játék: próbálják meg a gyerekek a mi mozdulatainkat pontosan lemásolni, pont úgy, mintha egy tükör előtt állnának. Vagy pont fordítva: utánozzuk mi őket :)


7. Tanítsuk meg a gyerekeket dekázni labdával vagy ha ez még nehéznek bizonyul, akkor labdát vezetni, kapura rúgni vagy fejelni.


8. Építsünk akadálypályát! Egy kertben talán még nagyobbak a lehetőségek, de kiindulási ötletként olvassátok el ezt.


9. Tudtok egy könyvet vagy párnát a fejeteken egyensúlyozni? Így sétálni, leguggolni vagy forogni?


10. Sétáljunk el a piacra vagy egy zöldségeshez, nézegessük meg a friss tavaszi zöldségeket és beszéljgessünk róla, miből mit és hogyan lehet készíteni. Akár ki is próbálhatjuk közösen az elkészítésüket :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...