2011. április 11., hétfő

A láthatatlan szék

Először egy kis mese: "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény kisfiú. Ez a fisfiú egész álló nap egy fa alatt üldögélt egy széken, és várta, mikor hullik le egy alma a fáról. Mikor végre leesett egy, rögtön felugrott a székről, felkapta az almát és elvitte a szüleinek, akik így el tudták adni a piacon. A mezőn, ahol a fa állt gyakran nyulak és gyíkok cikáztak át vagy épp madarak röpködtek fölötte, ezért a kisfiúnak nagyon kellett vigyáznia, nehogy rájuk lépjen, ahogy az almákat gyűjti."

Miután elmeséltük ezt a rövid történetet a gyerekeknek, el is játszuk:

Kiindulási póz: egy fal mellé állunk, ill. "ülünk", azaz behjlított térddel, háttal a falnak támaszkodunk. Addig kell lecsúsztatni a hátat, míg a térdek 90 fokos szöget zárnak be. A lábak vállszélességben legyenek egymástól. Ezt a pózt próbáljuk meg megtartani 20 mp-ig.
Most a felnőtt eldob egy (vagy két) labdát, amit a gyereknek össze kell szednie. Mikor megfogta a labdát, azzal együtt 5 magas sarokemeléses ugrást kell csinálnia, majd visszahoznia a labdát vagy egy kosárban gyűjtenie őket. Vegyük föl újra a kiindulási helyzetet, és ismételjük meg a feladatot még párszor.


 Tipp: Jó, ha mindig más irányba dobjuk a labdát.
Ezt az "edzésformát" eredetileg az amerikai focit űzők játszották, mivel így nagyon jól lehet a combizmokat erősíteni ill. az ebben a sportban szükséges kirobbanásokat gyakorolni. Nem kifejezetten lányos játék, viszont tomboló fiúknak melegen ajánlott :)
Ezen a vidón megnézhetitek, hogyan csinálják a profik. Látjátok milyen könnyedén "ül" a levegőben az edző?  Nem semmi combizmok... :)

Az eredeti játék és a képek a Tetra Pak Kids oldalról származnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...