2011. március 11., péntek

Top 10 játékötlet márciusra

És igen, úgy tűnik a tavasz végérvényesen legyőzte a telet, irány ki a szabadba!! Hurrá!!
Az alábbiakban néhány ötletet szeretnék adni, milyen egyszerű játékokat játszhatunk a gyerekekkel az első tavaszi hónapban. És mivel azért az időjárás nagyon változékony még, adok ötleteket kintre és bentre egyaránt. Természetesen a lista messze nem lezárt, igény szerint bővíthető, viszont szerintem jó kiindulási alap a "Ma mit csinálunk?" örök gyerek-kérdésre.

A továbbiakban minden hónapban hozok nektek egy ilyen listát az aktuális hónapra vonatkozóan. Jó játékot!

Top 10 játékötlet márciusra

1.   Eregessünk sárkányt a friss tavaszi levegőn!2.   Sétáljunk nagyokat és közben gyűjtsünk terméseket: virágot, érdekes kavicsot, faágkat – otthon aztán a gyerkek nagyszerű dolgokat tudnak alkotni belőle!


3.   Vegyük elő a kismotorokat, bicikliket, rollereket és mossuk le, takarítsuk meg együtt őket! A gyerekek imádják, ha azt csinálhatják, mint a felnőttek – hab a tortán: szereljenek, olajozzák meg az alkatrészeket, stb. apával.4.   Játszuk el a gyerekek aktuálisan kedvenc meséjét: játékkarddal, anya régi ruháiban, kiegészítőiben, dobozzal, párnával, plüssállattal, stb.


5.   Szerzzünk be egy frizbit és gyakoroljunk. Nagyszerű nyújtógyakorlat a szülőknek is!6.   Készítsünk szines szélforgót és tegyük ki az ablakba vagy a kertbe! Figyeljük hogyan mozgatja a szél!7.   Hideg-meleg-forró: rejtsünk el egy tárgyat, a gyerkőc pedig keresse meg! Minél közelebb jut a rejtekhelyhez, annál „melegebbet” mondunk. Ha megtalálta: tűz! Lehetőség szerint a szabadban játszuk, de bent is jó elfoglaltság.


8.   Tánc az újságpapíron: leterített újságpapíron kell táncolni zenére, lelépni nem szabad róla. Pár percenként megállítjuk a zenét, és félbetépjük az újságot. Éljen a rock’n’roll 10 cm-en! :)


9.   Csíráztassunk! Napfényes ablakpárkányon gyors és látványos eredményt érhetőnk el. A gyerekek imádják!10.               Menjünk sétálni egy jegyzettömbbel. Útközben gyűjtsünk össze minél több dolgot egy megadott kezdőbetűvel/megadott színben/élőlényt, stb. A gyerekek nagyon be tudnak lelkesedni a "vadászattól".  Mi pedig zárjuk a szívünkbe a lelkes gyerekarcokat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...