2011. március 16., szerda

Játszóterek

Az alábbi képek és ötletek az egyik kedvenc weboldalamról valók (playgrounddesigns). Mindenféle reklámtól és eladási szándéktól mentesen egyszerűen csak ötleteket próbál adni ahhoz, hogyan lehet játszótereket, vagy akár csak otthon a tenyérnyi kertben egy kis játszósarkot kialakítani. "Mert a játszótérnek nem kell előregyártott elemekből állnia. Sőt! Mert a játszóterek lehetnek művészi alkotások is." De mindenekelőtt a felhőtlen szórakozás színtere.

Most erről az oldalról szeretnék egy kis válogatást mutatni nektek, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kedvet kapjatok a játszóterezéshez. És ha még néhány ügyes kezű apuka vagy nagypapa kedvet kapna ezeket a mászókákat, albirintusokat, csúszdákat, stb. meg is valósítani... :)

És még egy személyes megjegyzés:
Olyan sokszor hallom az anyukáktól a játszótereken, hogy "Ne menj oda, ne mássz bele, ne ugrálj, mert koszos leszel!" Könyörgöm!! Az a gyerek dolga, hogy koszos legyen, hogy dagonyázza a sarat, hogy locsipocsizzon a vízben, hogy a gatyájából is homok szóródjon ki este a fürdetéskor, mert ezzel tapasztalja meg a világot! Ha másért nem, Dr. Ranschburg Jenőre emlékezve -aki szintén ezt vallotta- hagyjuk a gyerekeket koszosnak lenni a játszótéren!!

És akkor játszóterek a világ minden tájáról:
Egy viktoriánus arborétum:Thaiföld (a kisfiú arca magáért beszél, nem?):
Egyesült Államok, Észak Carolina:Egyesült Királyság:


egy iskola udvara Dániában:


Egyesült Államok, Ohio:

London (gondolnátok a lakótelepi házak láttán?):
És végül egy nagy kedvenc egy texasi múzeum udvaráról:Természetesen a felsorolás nem teljes, a playgrounddesigns.blogspot.com oldalon még rengeteg érdeksséget találhattok kezdve a játszóterek történetétől egészen a játszótér tervezőkig.

Egyébként azt gondolom, nem kell messzire menni jó játszóterekig, itthon, a mi környezetünkben is akadnak kiválóak. Ha tudtok ilyenekről, kérlek, osszátok meg velünk, hogy mások is élvezhessék a szabadtéri játékot!
Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...