2011. február 23., szerda

Twister

Már egy korábbi bejegyzésben megígértem, hogy a Twister-t, mint játékot részletesebben be fogom mutatni. Ennek most, egy barátnőmnek hála eljött az ideje, Kriszta ugyanis varrt nekünk egy Twister szőnyeget. Aki nem olyan szerencsés, hogy ilyen ügyes kezű emberekkel van körülvéve ill. önmaga nem tudja elkészíteni, az se aggódjon, néhány szines papírlappal és pár perc rajzolással akkor is el lehet készíteni. Ugye mondanom sem kell, hogy hivatalos, boltban megvásárolható verziója is van, de ha egyszer meg lehet csinálni s.k... arról nem is beszélve, hogy nagyobb gyerekek még a játék elkészítésében is segíthetnek, ami által talán jobban fogják értékelni a játékeszközt, és közös családi elfoglaltságnak sem utolsó.

Na de lássuk magát a játékot:

Szükségünk van egy "szőnyegre", amin piros, sárga, kék és zöld színű karikák vannak elhelyezve. Ez készülhet filcből, orkánanyagból, de ha nem akarunk varrni, egyszerűen ragasszunk le a földre színes A4-es paírlapokat. (Fontos,hogy celluxszal rögzítve legyenek, hogy nehogy megcsússzunk rajta).

Továbbá kell egy forgatható "tábla". Ez mutatja meg, a játékosnak melyik kezét ill. lábát melyik színre kell raknia. A házi készítésű verzió, ahogy aképen is látható, egy tizes CD tartó tokjából és egy kerek papírból áll.


A papírra lehet felrajzolni az opciókat (összes szín és kéz-láb variáció) majd helyezzük a paírkorongot a CD-k helyére, végül rakjuk rá a védő átlátszó műanyag korongot (az eredet CD csomagolásban benne van), amire egy fekete nyilat rajzoltunk vagy ragasztottunk. Remélem, a képen egyértelműen látszik minden.


A játék menete egyszerű: a játékvezető pörget, a játékosoknak pedig felváltva oda kell rakni a megfelelő végtagot, ahogy azt a nyíl mutatja. Elvileg az a játékos kiesik, aki nem tudja tartani az egyensúlyát és elesik, a végén pedig az győz, aki egyedüliként bentmarad. Na, mi nem így játszottuk :) lévén a fiaim még kicsik ehhez a szabályhoz.


Amire mi a játékot használtuk:
  • jobb-bal oldal gyakorlása
  • szinek gyakorlása
  • nagyszerű egyensúlyfejlesztő
  • nyújtó
  • lábboltozat erősítő
  • kombinációs készség fejlesztő
  • és nem utolsó sorban rengeteg nevetésre okot adó játék.

Még egy extra megjegyzés: mi ezt (is) angoloul játszottuk - kiváló szókincsfejlesztő!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...