2011. február 28., hétfő

Kuckók - egy kis inspiráció

Ahhoz, hogy vidám, testileg-lelkileg egészséges gyerekeket neveljünk, nem csak a mozgás fontos (bár az kifejezetten), de szerintem elengedhetetlen a szerepjáték is. A mesebirodalom, a varázslat, a fantázia, az egyes szereplők bőrébe bújás. Gondoljatok csak vissza a saját gyerekkorotokra, milyen jó volt eljátszani egy-egy mesét otthon barátokkal vagy a családdal. Hát még ha ezt felturbóztuk azzal, hogy lepedőből, törülközőből vagy régi ruhákból kuckót, sátrat építettünk hozzá! Elemlámpával bebújni és úgy olvasni, vagy épp roppant titkos dolgokat megbeszélni a barátnőinkkel/barátainkkal...

Emellett persze az ilyen építmények kiválóan alkalmasak arra is, hogy kalózhajót vagy éppen indiánsátrat szimulálva, egy esős délutánt ugrálással, körbefutkosással, építéssel, szereléssel, megtámadással, védekezéssel, kúszással-mászással, bújócskázással és más egyéb módon történő felesleges energia ledolgozással töltsük :)

Most ilyen kuckó építési tippeket gyűjtöttem össze nektek a netről. A teljesség igénye és komment nélkül néhány kép, hátha kedvet kaptok hozzá. (Némelyik elkészítésének részletes leírása is van, ha kéritek, jelezzétek!)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...