2010. december 1., szerda

Állatok versenyfutása labdával

Ma ismét beköszöntött a pocsék idő, azaz a négy fal közé szorultunk. azért ezt nem fogtam fel olyan tragikusan. Inkább örültem, hogy kipróbálhattam a gyerekekkel egy új játékot – mivel versnynek vezettem föl, máris izgatottak lettek. Szerencsére ehhez sem kell sok minden, csak egy labda, meg elég hely. Arra viszont tökéletes, hogy a gyerkőcök egy kicsit kitombolják magukból az energiát.

Ma tehát megtartottuk az állatok labdás versenyfutását... 

Különböző állatpózokat kellett felvenni, és a labdát a kijelölt rajtvonaltól a célig elvezetni.


Kutyaverseny:  a gyerekek négykézláb állnak, előttük labda. Úgy kell eljutni a célig, hogy a labdát maguk előtt görgetik, de csak a fejükkel érhetnek hozzá.

Fókaverseny: A gyerekek hasra fekszenek, a könyökük hajlítva előttük, így ezen támaszkodnak. Csak a karjukkal hajtva magukat kell elérni a célig, a lábukat húzzák maguk után, mint a fóka a testét. Ha rövid a szoba, meg lehet kerülni egy tárgyat, vagy vonalat a szoba egyik felében, így megduplázhatjuk a távot.Rákverseny: A gyerekek a földön ülnek, talpuk, tenyerük a földön. Labdát tesznek az ölükbe, majd úgy kell eljutni a célig, hogy a labda nem esik ki az ölükből. A fenekük lent lehet a földön, így popsin csúszva közlekednek, nehezített verziója, hogy a fenék nem érhet le a földre, azaz klasszikus pókjárással lehet csak menni.


Másik változata: rákjárással, azaz ugyanebben a pózban de hátrafelé haladnak.
Kígyóverseny: A gyerekek hasra fekszenek, egy közepes labdát a fejük elé tesznek, majd úgy kell kúszni-mászni, hogy a labdát folyamatosan a fejük előtt gurigatják.


A mi esetünkben, lévén ketten vannak testvérek, a fiúk egymással tudnak versenyezni – és imádnak is megmérettetni, úgyhogy minden alkalmat megragadnak rá. Viszont, ha több gyerek játszik, két csoportba oszthatjuk őket, amint az egyik játékos beér a célba, indulhat a másik. Melyik csapat a leggyorsabb? Ill. abban az esetben, ha csak egy gyerkőccel játszunk otthon, szerintem kiváló megoldás, hogy az állatok neveit felírjuk egy lapra, és stopperral mérjük, mennyi idő alatt jut be az állat a célba. Ezzel a módszerrel kvázi magával tud versenyezni a gyerek.

A győzelmi mámor:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...