2010. december 12., vasárnap

Brilliáns csapda?

Bár a címben szereplő film volt az ötlet ihletője, szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem tervezek semmilyen, lézersugarakkal védett műkincset ellopatni a fiaimmal :) Viszont a lézersugarakat jelképező kifeszített fonál tökéletes akadálypályát biztosított a gyerekeknek. És még ha most épp jó is a kertben az idő, én örültem neki, hogy nem kint a sárban, hanem a bent, a parkettán kúsztak-másztak...

A kivitelezés nagyon egyszerű, én négy széket használtam, de bármi megteszi, amihez hozzá lehet erősíteni a madzagot. Szóval adott négy szék és egy gombolyag egyszerű madzag. A fonalat az egyik szék lábához kötöttem, aztán pókhálószerűen átfűzögettem a lábakon, végül megint megkötöttem az utolsó széklábhoz.
A játék lényege, hogy úgy kell átkúszni a fonalháló alatt, hogy semmilyen testrésszel nem érhetünk hozzá. Mivel a széklábakan a fonalakat fel-le lehet csúsztatni, a nagyobb gyerekeknek lejjeb lehet állítani az "alagutat".

Miután Bencének egy pár kör után még így is egyszerűnek tűnt a feladat, kitaláltuk, hogy kincseket szórunk szét a padlón, amiket a kúszás közben össze kell gyűjteni.
Mivel a fonal tényleg pókhálószerűen van elrendezve, úgy is játszhatunk, hogy nem alulról, hanem fölülről kell végigmenni a pályán, azaz úgy lépkedni a fonal közt, hogy ne érjünk hozzá sehol.

Így is játszható a kincsgyűjtés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...